Boekpresentatie en themadag ‘Zie je mij?’

In de Week tegen Kindermishandeling organiseren de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid en GGD Haaglanden op 18 november een themamiddag die de titel draagt van het nieuwe boek ‘Zie je mij?’, dat tijdens de middag zal worden gepresenteerd. Lotgenoten en professionals zullen deelnemen aan het programma en krijgen scherper zicht op de korte en lange termijn effecten van huiselijk geweld en kindermishandeling. Bewustwording, verbreding, verdieping en het versterken van empowerment en kracht zijn belangrijke kernpunten. Daarnaast worden handvatten aangereikt om de complexe gevolgen van trauma te begrijpen en beantwoorden.

Trauma’s die ontstaan door huiselijk geweld en kindermishandeling laten levenslang sporen na, bij alle vormen, van partnergeweld en kindermishandeling tot verwaarlozing, fysiek en emotioneel geweld. Ook jarenlange therapie laat het trauma niet verdwijnen. Wat wél mogelijk is: iemand die te maken heeft (gehad) met huiselijk geweld of kindermishandeling helpen zijn of haar littekens, zichtbaar of onzichtbaar, te omarmen. Pas dan zal diegene zichzelf kunnen helen.

De themamiddag vindt plaats van 13.00 tot 16.00 uur en is zowel via een live stream te volgen als fysiek in Beeld en Geluid te Den Haag (een beperkt aantal plaatsen is beschikbaar). Deelname is gratis. Sprekers zijn o.a. Sietske Dijkstra, Peter Adriaenssens en Peter Rombouts.

Evenement
Kosten
gratis
Aanmelden verplicht
Ja
Datums
Vrijdag 18 november 2022
13:00 - 16:00
Locatie
Landelijk
Contactinformatie
Contactpersoon
Hameeda Lakho
Organisatie
Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid