Kinderrechtenconferentie Amsterdam 2022 incl. gratis workshops & masterclasses

Studenten HvA Pedagogiek en ROC TOP nemen op vrijdag 18 november deel aan een Kinderrechtenmars en -conferentie 2022. Stichting STRONG organiseert deze eerste Amsterdamse Kinderrechtenconferentie in het kader van de landelijke week tegen Kindermishandeling (14 t/m 20 november 2022) en de Internationale dag van de Rechten van het Kind op 20 november 20222.

Weinig mensen weten dat in Nederland per jaar 120.000 kinderen slachtoffer zijn van kindermishandeling en dat elke week een kind aan de gevolgen daarvan overlijdt. Daarom is het belangrijk dat iedereen die met kinderen werkt, de kinderrechten kent, kan signaleren en kinderen kan empoweren.

Carolien de Heer (voorzitter Stadsdeel Oost) zal in het Wibautshuis het startsein geven van deze eerste editie van de kinderrechtenconferentie. Vervolgens zal er een stoet lopen van de HvA naar De Meevaart. De studenten krijgen daar workshops en masterclasses aangeboden door twaalf organisaties en ervaringsdeskundigen waaronder Amnesty International, Flinke Jongen, Stichting De Kindertelefoon, Villa Pinedo en Defence for Children.