Lezing Terre Des Hommes: seksueel geweld tegen kinderen

Tijd: 14.00 u

Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Daarom staan in de Week tegen Kindermishandeling de verhalen centraal van professionals, ouders en kinderen die zich geconfronteerd zagen met kindermishandeling.

Monique Demenint van Terre des Hommes vertelt over seksueel geweld en seksuele uitbuiting in Zuidoost Azië en Latijns-Amerika. Wereldwijd worden naar schatting twee miljoen kinderen seksueel uitgebuit, waarvan 1500 kinderen jaarlijks in Nederland. Het aantal jongens en meisjes dat slachtoffer van seksueel geweld is wereldwijd nog vele malen hoger. Terre des Hommes werkt met andere organisaties aan preventie en hulp voor de slachtoffers.

‘Seksuele uitbuiting van kinderen is complex. Kinderbeschermingssystemen werken onvoldoende, geweld tegen kinderen wordt vaak nog geaccepteerd en kinderen worden onvoldoende gehoord en serieus genomen. Kind vriendelijke protocollen, zoals hoe om te gaan met kinderen op het politiebureau bijvoorbeeld, ontbreken vaak. Kinderen zijn mede door Covid vaker online en zijn daar onvoldoende beschermd tegen daders van seksuele uitbuiting. De alliantie waarin Terre des Hommes zit werkt met kinderen en jongeren, hun ouders en anderen binnen gemeenschappen, maar ook met de overheid en bedrijven. Ons doel is om volwassen hun verantwoordelijkheid te laten nemen zodat zij kinderen beschermen’.

Evenement
Kosten
gratis
Aanmelden verplicht
Ja
Datums
Vrijdag 18 november 2022
14:00 - 17:00
Locatie
Wijkcentrum ’t Sant Beneluxlaan 74
5042 WS Tilburg
Contactinformatie
Contactpersoon
Terre des Hommes