Project Unbreakable

Zaterdag 19 november zal er een workshop en fotoshoot zijn voor overlevers van seksueel misbruik. Deze dag zal gehouden worden in Voorthuizen.

Project Unbreakable ontstond in 2011 in de VS. Mannen en vrouwen die in hun jeugd seksueel misbruik zijn, worden hier gefotografeerd, waarbij zij een poster vasthouden met een uitspraak van de dader. Deze indrukwekkende foto’s laten in één beeld zien wat deze mannen en vrouwen mee moesten maken.

Voorafgaand aan de fotosessie zal er een workshop zijn waarbij stil gestaan wordt bij de inhoud van het project. Onder begeleiding van ervaringsdeskundigen bespreken de deelnemers welke uitspraak voor hen impact heeft gehad.

Revief, sinds 1 jaar onderdeel van de belangenorganisatie Stichting Misbruikt! organiseerde al meerdere malen deze fotosessie. Ook worden er tentoonstellingen gehouden met de foto’s, die door Corinne Dettmeijer, voormalig Nationaal Rapporteur mensenrechten en seksueel misbruik, groot afgedrukt zijn.

Therese Bravenboer van Stichting Misbruikt! : “Het op de foto gaan met een quote van de dader betekent voor voormalige slachtoffers dat zij zich letterlijk los kunnen maken van deze uitspraken. In voorgaande fotosessies zagen wij dat dit vaak bijzonder helend werkt.”

 

 

 

Evenement
Kosten
€ 20,–
Aanmelden verplicht
Ja
Website
Datums
Zaterdag 19 november 2022
10:00 - 16:00
Locatie
alleen bekend voor bezoeker 000
000 Voorthuizen
Contactinformatie
Contactpersoon
Therese Bravenboer
Organisatie
Stichting Misbruikt
Telefoon
0647988526