Verhalen over wat helpt

Op deze pagina delen we bijzondere verhalen rondom het thema kindermishandeling. Interviews met experts of ervaringsdeskundigen komen aan bod en kunnen kunnen iedereen van achtergrondinformatie en inspiratie voorzien.

In gesprek met: Robijn Pouwels, teamleider Buurtteams Jeugd en Gezin – Nijmegen

Robijn Pouwels kijkt door haar ervaring bij Buurtteams Jeugd en Gezin in Nijmegen van weinig nog op. De organisatie staat gezinnen bij die hulp nodig hebben. Wel signaleert ze veel misverstanden en taboes rondom het onderwerp kindermishandeling, waarop ze haar licht schijnt in een interview.

Lees het interview onlineDownload het verhaal als pdf

In gesprek met: Arjan de Roon, medewerker Veilig Thuis

We spraken met Arjan de Roon, medewerker van Veilig Thuis in regio Gelderland-Midden. Als organisatie biedt Veilig Thuis ondersteuning en advies bij melding van kindermishandeling. Arjan kent het systeem door en door en vertelt openhartig over de mogelijkheden en uitdagingen. Ook deelt hij zijn advies voor laagdrempelige hulpverlening.

Lees het interview onlineDownload het verhaal als pdf

In gesprek met: Inge Nuijten, kaderhuisarts spoedzorg

In aanloop naar de Week tegen Kindermishandeling 2021 voerden we een gesprek met Inge Nuijten, die als kaderhuisarts spoedzorg in regio Arnhem regelmatig te maken heeft met lastige situaties op de huisartsenpost. In een interview vertelde ze openhartig over kindermishandeling. Hoe duid je iets dat niet bedoeld is om gezien te worden?

Lees het interview onlineDownload verhaal als pdf


30 persoonlijke verhalen

In 2019 was het 30 jaar geleden dat het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind werd aangenomen door de Verenigde Naties. Daarom deelden we 30 persoonlijke verhalen die een verschil hebben gemaakt in het leven (en werk) van professionals, ouders en kinderen die met kindermishandeling te maken kregen.

Verschillende verhalen zijn geanonimiseerd ter bescherming van de geïnterviewde en/of de genoemde personen in de verhalen. De namen van de geïnterviewde personen zijn wel bekend bij het Nederlands Jeugdinstituut.